Citrusovo-hroznový punč

Prísady

  • 500 ml ovocného čaju
  • 4 PL Korunný kandizovaný cukor hnedý
  • 3 dávky škorice na špičku noža
  • 1 badiány
  • 3 pomaranče
  • 2 citróny
  • 1 vetvičky rozmarínu
  • 600 ml hroznovej šťavy

Príprava

Čaj s kandizovaným cukrom priveďte do varu. Pridajte škoricové tyčinky a badián. Pomaranče a citróny nakrájajte na tenké plátky. Pridajte do čaju a nechajte ho lúhovať asi 45 minút. Počas posledných 10 minút pridajte vetvičku rozmarínu. Pridajte hroznovú šťavu a odstráňte korenie. Naplňte punč do pohárov, ozdobte pomarančmi a citrónovými kolieskami a ihneď podávajte, kým je ešte teplý.

Voliteľné: pre variantu s alkoholom pridajte požadované množstvo bieleho vína spolu s hroznovou šťavou.

Ďaľšie recepty