Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na ca 50 ks biskvitov
Predhrejte rúru na 180 °C pri zapnutom pečení s horúcim vzduchom. Vymieste cesto z Wiener Backzucker, prášku na pečenie, soli, vajec, žĺtku a vanilkovej drene. Umyte citrón pod horúcou vodou, nastrúhajte prúžky citrónovej kôry a vytlačte z neho šťavu. Zamieste prúžky citrónovej kôry a citrónovú šťavu do cesta. Nasekajte nahrubo mandle alebo ich nakrájajte na prúžky a zamieste potom do cesta.
Dajte cesto na múkou posypaná pracovnú plochu a nahrubo ho vyvaľkajte. Rozpoľte a zrolujte do dvoch rovnakých dlhých roliek. Cestové rolky pečte na papieri na pečenie vloženom v plechu cca 20 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch pri zapnutom pečení horúcim vzduchom. Vyberte pásy cesta z rúry na pečenie, nakrájajte ich na cca pol centimetra hrubé plátky a ešte raz ich pečte 10 až 12 minút, kým sú hotové.
Tip: Biskvity vydržia niekoľko týždňov v keksovej dóze a sú ideálnym pečivom ku káve.
Share or print this recipe