Citrónovo-mandľové biskvity

Prísady

Na ca 50 ks biskvitov 

  • 275 g špaldovej celozrnnej múky
  • 150 g Korunný cukor krupicový
  • 1,5 ČL prášku na pečenie
  • trochu soli
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • trochu vanilkovej drene
  • prúžky kôry ½ biocitróna
  • šťava ½ biocitróna
  • 75 g mandlí nesekaných alebo na krájaných na prúžky

 

Príprava

Predhrejte rúru na 180 °C pri zapnutom pečení s horúcim vzduchom. Vymieste cesto z  Wiener Backzucker, prášku na pečenie, soli, vajec, žĺtku a vanilkovej drene. Umyte citrón pod horúcou vodou, nastrúhajte prúžky citrónovej kôry a vytlačte z neho šťavu. Zamieste prúžky citrónovej kôry a citrónovú šťavu do cesta.  Nasekajte nahrubo mandle alebo ich nakrájajte na prúžky a zamieste potom do cesta.

Dajte cesto na múkou posypaná pracovnú plochu a nahrubo ho vyvaľkajte. Rozpoľte a zrolujte do dvoch rovnakých dlhých roliek. Cestové rolky pečte na papieri na pečenie vloženom v plechu cca 20 minút v predhriatej rúre na 180 stupňoch pri zapnutom pečení horúcim vzduchom. Vyberte pásy cesta z rúry na pečenie, nakrájajte ich na cca pol centimetra hrubé plátky a ešte raz ich pečte 10 až 12 minút, kým sú hotové.
 

Tip: Biskvity vydržia niekoľko týždňov v keksovej dóze a sú ideálnym pečivom ku káve.

Ďaľšie recepty