Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 12
Doba prípravy: 40 minút (bez chladenia)
Na cesto na tart:
Na citrónový krém
Na dokončenie:
Cesto na tart:
Maslo nakrájame na malé kocky.
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a na 30 minút odložíme do chladničky.
Rúru predhrejeme na 180 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom. Tortovú formu s priemerom 28 cm potrieme maslom.
Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu. Cesto niekoľkokrát popicháme vidličkou. Prikryjeme ho papierom na pečenie. Na papier nasypeme surovú fazuľu alebo ryžu a cesto pečieme 10 minút. Papier na pečenie spolu s fazuľou odstránime a pečieme ďalších 10 minút. Necháme vychladnúť.
Citrónový krém
Citrónovú šťavu a cukor v malej rajničke privedieme k varu a varíme až do úplného rozpustenia cukru, potom necháme mierne vychladnúť.
Vyšľaháme vajcia, pridáme 5 lyžíc citrónovej zmesi a dôkladne zmiešame. Zmes pridáme k zvyšnej citrónovej zmesi.
Na strednom plameni za stáleho miešania varíme, až kým zmes nezhustne. Stiahneme z plameňa a vmiešame maslo a citrónovú kôru.
Na dokončenie:
Citrónový krém nalejeme na tortový základ, rúru stlmíme na 110 °C a pečieme ešte 15 minút.
Citrónový tart vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať ho cez noc odležať v chladničke.
Citróny nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na tart. Ozdobíme čerstvými lístkami mäty, brusnicami a jedlými kvetmi.
Share or print this recipe