
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na piškótové vrstvy:
Ingrediencie na krém:500 g mascarpone
Ďalej: Lisované jedlé kvety na dekoráciu
Predhrejte rúru na 175°C (horný/spodný ohrev) a dno dvoch tortových foriem (20 cm priemer) vyložte papierom na pečenie.Oddeľte bielky a žĺtky, bielky so štipkou soli vyšľahajte na sneh. Žĺtky s práškovým cukrom šľahajte do peny aspoň 5-7 minút.Múku zmiešajte s práškom do pečiva, preosejte a striedavo ju opatrne vmiešajte do snehu spolu so žĺtkovo-cukrovou zmesou.Cesto rovnomerne rozdeľte do tortových foriem a pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, až kým nebude zlatisté, ale nie príliš tmavé. Piškótové vrstvy vyberte z foriem a nechajte ich úplne vychladnúť.
Mascarpone, tvaroh, práškový cukor a citrónovú šťavu šľahajte na najnižšej rýchlosti dohladka. Smotanu so stužovačom šľahačky vyšľahajte do tuha a opatrne ju vmiešajte do mascarpone zmesi. Krém vložte do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou, aby bolo plnenie torty rovnomernejšie.
Prvú piškótovú vrstvu položte na tortovú podložku a rovnomerne naneste krém. Položte druhú piškótovú vrstvu a zvyšným krémom potrete celú tortu. Umiestnite do chladničky na najmenej 1-2 hodiny. Na dekoráciu podľa želania pridajte stlačené jedlé kvety.
Share or print this recipe