Citrónová tvarohová torta

Prísady

Ingrediencie na piškótové vrstvy:

  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 125 g Korunného práškového cukru
  • 120 g múky
  • Štipka prášku do pečiva


Ingrediencie na krém:500 g mascarpone

  • 500 g tvarohu
  • 200 g Korunného práškového cukru
  • Kôra a šťava z ½ bio citróna
  • 250 g smotany
  • 2 balíčky stužovača šľahačky

Ďalej: Lisované jedlé kvety na dekoráciu

Príprava

Predhrejte rúru na 175°C (horný/spodný ohrev) a dno dvoch tortových foriem (20 cm priemer) vyložte papierom na pečenie.Oddeľte bielky a žĺtky, bielky so štipkou soli vyšľahajte na sneh.  Žĺtky s práškovým cukrom šľahajte do peny aspoň 5-7 minút.Múku zmiešajte s práškom do pečiva, preosejte a striedavo ju opatrne vmiešajte do snehu spolu so žĺtkovo-cukrovou zmesou.Cesto rovnomerne rozdeľte do tortových foriem a pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, až kým nebude zlatisté, ale nie príliš tmavé. Piškótové vrstvy vyberte z foriem a nechajte ich úplne vychladnúť.


Mascarpone, tvaroh, práškový cukor a citrónovú šťavu šľahajte na najnižšej rýchlosti dohladka. Smotanu so stužovačom šľahačky vyšľahajte do tuha a opatrne ju vmiešajte do mascarpone zmesi. Krém vložte do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou, aby bolo plnenie torty rovnomernejšie.


Prvú piškótovú vrstvu položte na tortovú podložku a rovnomerne naneste krém. Položte druhú piškótovú vrstvu a zvyšným krémom potrete celú tortu. Umiestnite do chladničky na najmenej 1-2 hodiny. Na dekoráciu podľa želania pridajte stlačené jedlé kvety.

Ďaľšie recepty