Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Najskôr si urobíme korpusový základ. Maslové sušienky rozdrvíme a potom k nim primiešame maslo. Do tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie a na dno natlačíme hotovú zmes tak, že kúsok z nej roztlačíme i po bokoch.
Pripravíme si jednoduchý krém. V miske pomaly vymiešame na nízkych otáčkach pomocou mixéru tvarohový krém. Vylejeme ho do tortovej formy. Krém vo forme zarovnáme a dáme piecť na 170 °C asi na 40-50 minút. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť a neskôr ho dáme do chladničky na pár hodín poriadne stuhnúť.
Urobíme si nerozhodnú polevu. Do hrnca s vodou prisypeme cukor a necháme ho pomaly rozpustiť, nemiešame. Občas chytíme rukoväť hrnca a iba zľahka ho potočíme, až kým nevznikne karamel zlatistej farby. Potom do karamelu primiešame zmäknuté maslo. Stále miešame, pokým sa karamel nespojí spolu s maslom. V závere prilejeme ešte smotanu izbovej teploty. Polevová zmes začne pomaly bublať – miešame ju naďalej, až kým nezačne bublať poriadne. Následne odstavíme z varu, chvíľu pomiešame a prelejeme do misky. Do misky s polevou pridáme soľ, premiešame a ochutnáme. V prípade, že sa nám poleva bude zdať málo slaná, prisolíme ju a necháme ju pomaly vychladnúť a stuhnúť.
Na záver cheesecake polejeme slaným karamelom. Môžeme ho dozdobiť aj nasekanými lieskovými orechmi. Dáme stuhnúť do chladničky a potom si ho už len s radosťou vychutnávame.
Share or print this recipe