Chai-Latte

Prísady

Pre zmes korenia (chai latte je možné pripraviť aj s domácim sirupom)

  • 4 tyčinky škorice
  • 1 ČL muškátového orieška
  • 10 kardamónových strukov
  • 8 klinčekov
  • 2 PL zázvoru
  • 2 PL semien feniklu
  • 1 PL badiánu
  • 1 ČL koriandra
  • 10 zrniek čierneho korenia

Pre chai latte:

  • 750 ml vody
  • 650 ml mlieka
  • 3 ČL zmes korenia
  • 4 čajové vrecúška čierneho čaju
  • 3 PL Korunný kandizovaný cukor hnedý

Príprava

Pokiaľ ide o zmes korenia, škoricu nahrubo rozdrvte a pražte ju s korením na panvici (bez tuku), kým nevyvinie svoju arómu. Odložte zmes zo sporáka a nechajte vychladnúť. Hrubo rozdrvte v mažiari a udržujte vzduchotesné v pohári alebo plechovke.

Alternatívne je chai latte možné pripraviť aj s (domácim) sirupom.

Na chai latte uvarte vodu so zmesou korenia chai latte (v sitku) v hrnci a povarte asi 10 minút. Pridajte čajové vrecúško a nechajte ho podľa pokynov lúhovať. Primiešajte 500 ml mlieka a viedenský kandizovaný cukor hnedý a všetko zohrejte. Nalejte čaj cez sito do pohárov (alebo odstráňte čajové sitko).

Spente 150 ml mlieka, rozlejte do pohárov a posypte mletou škoricou.

Ďaľšie recepty