Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pre zmes korenia (chai latte je možné pripraviť aj s domácim sirupom)
Pre chai latte:
Pokiaľ ide o zmes korenia, škoricu nahrubo rozdrvte a pražte ju s korením na panvici (bez tuku), kým nevyvinie svoju arómu. Odložte zmes zo sporáka a nechajte vychladnúť. Hrubo rozdrvte v mažiari a udržujte vzduchotesné v pohári alebo plechovke.
Alternatívne je chai latte možné pripraviť aj s (domácim) sirupom.
Na chai latte uvarte vodu so zmesou korenia chai latte (v sitku) v hrnci a povarte asi 10 minút. Pridajte čajové vrecúško a nechajte ho podľa pokynov lúhovať. Primiešajte 500 ml mlieka a viedenský kandizovaný cukor hnedý a všetko zohrejte. Nalejte čaj cez sito do pohárov (alebo odstráňte čajové sitko).
Spente 150 ml mlieka, rozlejte do pohárov a posypte mletou škoricou.
Share or print this recipe