Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na normálny až veľký plech
na posýpku:
na kysnuté cesto:
na dokončenie:
posýpky
Suroviny na posýpku vložíme do misky a rukami rozmrvíme na sypkú zmes.
Posýpku zatiaľ odložíme do chladničky.
kysnutého cesta
Všetky suroviny na cesto vložíme do miešacej misky a miesime vareškou, až kým vznikne veľmi tekuté a lepkavé cesto.
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť 2 hodiny. Cestu prospeje, ak ho každých 30 minút vlhkými rukami premiesime. Urobíme to tak, že kus cesta na okraji opatrne vytiahneme a preložíme na opačnú stranu. (Nie je to bezpodmienečne nutné, ale cesto takto získa lepšiu štruktúru.)
Po uplynutí 1,5 hodiny natrieme plech repkovým olejom, cesto naň opatrne vylejeme a prikryté necháme kysnúť ešte 30 minút.
Zatiaľ umyjeme marhule a čerešne a pokrájame ich na kúsky veľkosti sústa.
Rúru predhrejeme na 190 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom.
Potom cesto rukami hojne natrieme repkovým olejom a prstami v ňom vytvoríme veľa malých priehlbín.
Na sladkú focacciu rozložíme ovocie, posypeme ju posýpkou a v predhriatej rúre pečieme asi 45 minút do zlata.
Tip: Čerešňovo-marhuľová focaccia je veľmi chutná aj sama o sebe, ale dá sa skvelo podávať aj s trochou masla alebo vanilkovej omáčky.
Share or print this recipe