Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Umyté a odkôstkované čerešne a nakrájané broskyne dáme do zapekacej misky. Zasypeme škrobom, hnedým cukrom, škoricou a zamiešame. Do misky si nasypeme múku, ovsené vločky, hnedý cukor, spolu premiešame a následne nalejeme roztopené maslo. Miešame rukou až kým nám nevznikne posýpka. Túto posýpku pridáme na ovocnú zmes, ktorú nakoniec posypeme nasekanými orechmi a dáme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 200°C asi 15 až 20 minút.
Na prípravu zmrzliny použijeme žĺtky, ktoré ručne – metličkou vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom. Smotanu privedieme do varu, následne odstavíme z ohňa a postupne za stáleho miešania pridávame do žĺtkovej zmesi. Potom žĺtkovú zmes celú vlejeme späť do hrnca a za stáleho miešania dáme opäť variť, až kým krém nezhustne. Keď má správnu konzistenciu, prelejeme do studenej misky a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku a postupne ju primiešavame do vychladnutého vanilkového krému. Prekryjeme potravinou fóliou a dáme do mrazničky stuhnúť.
Čerešňové crumble servírujeme so zmrzlinou.
Share or print this recipe