Čajový sirup s bylinkami

Prísady

Množstvo: približne1 liter

Doba prípravy: 20 minút

  • 600 g Korunný cukor hnedý
  • 700 ml vody
  • 7 bio citrónov
  • 7 filtrov bylinkového čaju, napr. Alpský bylinkový čaj

Príprava

Bio citróny umyjeme pod horúcou vodou utrieme do sucha. Tri citróny pokrájame na plátky. Zo zvyšných citrónov vylisujeme šťavu a spolu s plátkami citrónov ju nalejeme do rajničky.

Pridáme vodu, cukor a čajové filtre.

Privedieme do varu a varíme 10 minút.

Odstránime čajové filtre a plátky citrónu.

Čajový sirup naplníme do pripravených čistých fliaš.

Tip: Rieďme čajový sirup v pomere 1:6 a podávajme s čerstvými bylinkami a kockami ľadu.

Ďaľšie recepty