Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cesto:
Na plnku:
Korunný cukor práškový - mlynček na posypanie
Na cesto (predcesto) vymiešame droždie s trochou cukru na pečenie, s polovicou mlieka (vlažného) a s trochou múky na husté cesto. Posypeme múkou a necháme na teplom mieste kysnúť, kým sa na povrchu neobjavia praskliny. Predcesto vymiesime s ďalšími surovinami na hladké a stredne husté cesto. Na pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme na obdĺžnik. Cesto pokrájame na 4x4 cm kocky, naplníme marhuľovým alebo hustým slivkovým lekvárom, rohy zahneme do stredu a opatrne ich stlačíme, aby lekvár nevytiekol.
Buchty po jednej namočíme do rozpusteného masla a uložíme na plech. Necháme ich na teplom mieste nakysnúť na dvojnásobok. Opäť potrieme rozpusteným maslom a v rúre predhriatej na 160 °C pečieme asi 40 minút.
Na vanilkovú polevu zohrejeme polovicu mlieka s vanilkovým cukrom a rumom. Zvyšné mlieko zmiešame s pudingovým práškom a primiešame k zohriatemu mlieku. Krátko povaríme. Povrch upečených buchiet opäť potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom. Podávame s vanilkovou polevou.
Share or print this recipe