Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Počet porcií: 15
Doba prípravy: 25 minút (bez chladenia)
Na piškótu
Na krém:
Tip: Krém môžeme ochutiť aj 2 lyžicami levanduľového sirupu.
Na dokončenie:
Piškóta:
Rúru predhrejeme na 200 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom. Plech vyložíme papierom na pečenie.
Vajcia, cukor a štipku soli za 10 minút vyšľaháme do peny.
Pridáme minerálku.
Po lyžiciach pridáme preosiatu múku, opatrne premiešame.
Piškótové cesto rovnomerne rozotrieme na pripravený plech a 12 minút pečieme v spodnej tretine predhriatej rúry.
Kuchynskú utierku posypeme práškovým cukrom a upečenú piškótu na ňu hneď z rúry vyklopíme. Opatrne stiahneme papier na pečenie, potom ním piškótu znovu prikryjeme. Roládu spolu s papierom na pečenie stočíme a necháme vychladnúť.
Na krém:
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme pevnú šľahačku.
Plátky želatíny na 5 minút namočíme do vody.
Tvaroh zmiešame s neochuteným jogurtom, brusnicovým džemom, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou.
Zo želatíny vytlačíme vodu a v malej rajničke ju na miernom ohni rozpustíme.
Rozpustenú želatínu zmiešame s tretinou tvarohovej zmesi a zohrievame až kým zmes nebude tekutá. Pridáme ju ku zvyšnej tvarohovej zmesi a dobre premiešame.
Opatrne primiešame pevnú šľahačku. Krém necháme v chladničke stuhnúť.
Keď krém stuhol, piškótovú roládu opatrne rozvinieme a odstránime papier na pečenie.
Krém opatrne natrieme na piškótu a opäť opatrne zvinieme.
Piškótovú roládu zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky najmenej na 4 hodiny.
Na dokončenie:
Zo šľahačkovej smotany, vanilkového cukru a práškového cukru vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme ňou roládu.
Kokosové lupienky krátko opražíme na nepriľnavej panvici - hneď ako začnú voňať, skôr než zhnednú - ich vyberieme z panvice a necháme vychladnúť.
Piškótovú roládu posypeme kokosovými lupienkami a ozdobíme jedlými kvetmi.
Share or print this recipe