Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vložte vodu a cukor do hrnca. Umyte citróny pod horúcou tečúcou vodou a osušte. Potom olúpte čo najtenšie, vložte ich do gázového vrecka alebo do čajového infuzéra s korením a zaveste ich do hrnca. Pridajte citrónovú šťavu.
Zmes priveďte do varu, premiešajte a varte minútu. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť. Nakoniec odstráňte korenie.
Umiestnite broskyne jeden po druhom do vriacej vody po dobu asi 30 sekúnd, vyberte ich a nechajte odkvapkať a potom zlúpnite šupku.
Predhrejte rúru na teplotu 90 °C hore a dole. Broskyne rozkrojte na polovicu, odstráňte kôstku a nakrájajte na kliny. Okamžite vrstvite broskyňové kliny do pripravených čistých pohárov.
Naplňte cukrovým rozvarom cca 2,5 cm pod okraj pohára. Broskyňové kliny musia byť celé zaliate. Poháre pevne uzavrite. Umiestnite poháre na plech naplnený vodou s výškou 2 cm a pasterizujte asi 40 minút.
Poháre sa nesmú navzájom dotýkať. Pasterizujte asi 40 minút. Opatrne vyberte z rúry držiakom na poháre, položte na vlhkú handričku a nechajte vychladnúť.
Tipy:
• Kardamómové kapsule sa otvárajú lisovaním plochým nožom, semená sa odstránia a najlepšie sa rozomelú v trecej miske, aby sa esenciálny olej mohol rozvinúť svojou sladkou, štipľavou vôňou.
• Broskyňový kompót chutí obzvlášť dobre s Cisárskym trhancom a krupicovým schmarrenom.
1. Kompót môže byť tiež pasterizovaný v parníku pri 100 ° C počas 40 minút.
Share or print this recipe