Broskyňová galeta

Prísady

  • 300 g hladkej pšeničnej múky
  • 100 g Korunný cukor kryštálový
  • 170 g masla (vegánskeho alebo bežného)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 štipka soli
  • 3 polievkové lyžice jogurtu (sójového alebo bežného)
  • 550 g broskýň
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • Korunný cukor práškový

Príprava

Múku, 80 g kryštalového cukru, prášok do pečiva, soľ, maslo a jogurt vypracujte do hladkého cesta. Zabalené v papieri na pečenie nechajte vychladnúť v chladničke asi 1 hodinu.

Rozohrejte rúru na 180°C. Umyte a vykôstkujte zrelé broskyne a nakrájajte ich na plátky. Nevadí, aj keď sú otlčené, obrežte ich. Plátky premiešajte s kukuričným škrobom.

Cesto vyvaľkajte do kruhu na papieri na pečenie. Do stredu dajte plátky broskýň a preklopte cesto cez ne. Posypte zvyšným kryštalovým cukrom a pečte 35-40 minút.

Hotovú galetu posypte práškovým cukrom a podávajte s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

Ďaľšie recepty