Bezlepková mangovo-kokosová torta

Prísady

1 torta ø 24 cm | 1 hodina {bez doby vychladnutia}
Na dno sušienok:

  • 160 g mandľovej múky | prípadne ryžovej múky
  • 90 g kukuričného alebo zemiakového škrobu
  • 40 mletých orechov
  • 100 g hnedého trstinového cukru
  • 2 žĺtky
  • 160 g masla (na cesto)
  • 100 g masla (na zmiešanie)

Na kokosový krém:

  • 750 g nízkotučného tvarohu
  • 500 g Mascarpone light
  • 100 g hnedého trstinového cukru
  • Dreň vanilkového lusku
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 2 viečka rumu
  • 2 bal. Želatína {granulovaná}

Na mangový krém:

  • 2 manga
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 3 vrchovaté polievkové lyžice hnedého trstinového cukru
  • Dreň vanilkového lusku
  • 1 bal. Želatína {granulovaná}

Zdobenie/okraj:

  • Physalis, pomaranče, sušený kokos, rozmarín, citrónové kliny
  • 50 g kokosových lupienkov

Príprava

U bezlepkových sušienok premiešajte všetky ingrediencie do krehkého cesta. Nasypte všetko na plech (prípadne vyrežte sušienky, ak nechcete robiť kokosovú tortu z manga) a pečte v predhriatej rúre na horúci vzduch na 175 °C asi 12 až 15 minút.

Potom nechajte vychladnúť a rozdrobte na jemno. Rozpustite maslo, premiešajte ho s posýpkou a pritlačte na dno 24cm formy. Ochlaďte v chladničke {asi 30 minút}.

Pri kokosovom kréme vmiešajte do hladka mascarpone, nízkotučný tvaroh, trstinový cukor, vanilkovú dužinu, kokosové vločky a rum. Pripravte želatínu podľa pokynov na obale a vmiešajte ju do krému. Krém rovnomerne rozotrite na chladený tortový základ.

Pri mangovom kréme olúpte mango, odstráňte jadro a jemne ho rozmixujte na pyré. Vmiešajte škoricu, cukor a vanilkovú dreň. Pripravte želatínu podľa pokynov na obale a vmiešajte. Naneste mangovú vrstvu na kokosový krém a nechajte tortu cez noc v chladničke. Pred podávaním ozdobte physalis, červenými pomarančmi, sušeným kokosom, rozmarínom a citrónovými kliny.

Ďaľšie recepty