Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma na bábovku s priemerom 26 cm a objemom cca 2,4 l
suroviny na cesto:
suroviny na plnku do jablkového závinu:
Príprava cesta:
Všetky suroviny na kysnuté cesto vložíme do miešacej misky a kuchynským robotom alebo ručným mixérom s hákom na cesto miesime aspoň 10 minút, kým vznikne veľmi mäkké, hladké cesto.
Potom z mierne lepkavého cesta na pomúčenej pracovnej doske pomúčenými rukami vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do misky.
Cesto necháme prikryté na teplom mieste alebo pri izbovej teplote kysnúť asi 60 minút, kým výrazne nezväčší svoj objem. Zatiaľ si pripravíme plnku do jablkového závinu.
Na plnku do jablkového závinu ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká pokrájame na malé kúsky.
Kúsky jabĺk spolu s ostatnými surovinami dôkladne premiešame v miske.
Rúru predhrejeme na 175 °C, so zapnutým horným/dolným ohrevom, formu na bábovku natrieme maslom a vysypeme múkou.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý asi 1 cm a rovnomerne na ňom rozdelíme plnku.
Potom plát cesta opatrne zvinieme od krátkej strany, otvorené konce a spoj na vrchu pevne stlačíme.
Cesto vložíme do pripravenej bábovkovej formy, spojom nahor, konce pevne stlačíme.
Bábovku z jablkového závinu necháme kysnúť približne ešte ďalších 20 minút, potom ju upečieme na najnižšej mriežke predhriatej rúry asi za 35-40 minút do zlata.
Vychladnutú bábovky vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom a podávame čerstvú.
Tip: Plnka je výborná aj na štrúdľu.
Share or print this recipe