Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmäknuté maslo s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, pomarančovou kôrou a rumom vymiešame do peny. Postupne pridáme žĺtky.
Škrob premiešame s práškom do pečiva a mletými lieskovými orechmi a spolu s polovicou snehu z bielkov vypracujeme na cesto. Opatrne primiešame zvyšný sneh.
Ríbezľový džem zmiešame s ovsenými vločkami. 1/3 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Čajovou lyžičkou rozložíme na povrch cesta polovicu zmesi vločiek a ríbezľového džemu. Vylejeme druhú tretinu cesta a navrch opäť rozložíme zvyšok zmesi vločiek a džemu. Nakoniec prikryjeme zvyškom cesta a povrch vyhladíme.
V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 °C približne 50 minút. Hotovú bábovku necháme 15 minút postáť vo forme, vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Z práškového cukru, bielka a citrónovej šťavy vymiešame hladkú, hustú polevu, ktorou potrieme povrch bábovky.
Share or print this recipe